Начало / Beginning
Wednesday, May 13, 2015След подобаващо изпращане от офиса и приятелите, натоварих девет годишния си живот на малката ни кола (извираща отвсякъде с багаж хахаха) и отпътувах.
Не веднага за Бургас, а за ден релакс с приятели сред красота, природа и зеленина на къща на яз. Цонево.
На другия ден разходка до Чудните скали, пак снимки и отпътуване за Бургас. Макар и за един ден надявам се усетите от магията на това място.
За информация има много места за преспиване около язовира, възможност за каране на кану, нормални цени ,средно около 20лв на човек за хотелска стая и 30 лв на човек за къщичка тип бунгало. Ние спахме в комплекс "Дебелец". Повечето снимки са снимани от самия комплекс или в близост до него. Има интернет, заведение, беседка, кей и много барбекюта.Със сигурнос има и по- добри места :)
След 1 час дъжд |
По залез слънце |
Love,,,,, Night.....Together |
Чудните скали |
Мечка или ? |
Така започна началото. Аз рискувах, оставих старото, университетските години,пътят който всеки ден минавах , сигурната си работа като архитект, изгледа от терасата на старата квартира, любимото барче Кубо, за да дойде нещо ново. Сега ми предстои като абсолютен айляк да се радвам макар и безработна на свободата да правя това, което искам, да реализирам позабравения списък с идеи, да снимам, да проектирам идеите си и живота като цяло както аз го разбирам и желая. Няма да е лесно, но ще е чудесно. (Че и рима стана :))) ).
Fire Games |
И накрая да завърша с рецепта. Хората, които ме познават ме отъждествяват с Италия-говоря бърза с жестикулации, обожавам всякаква италианска кухня, музика и архитектура. Разбира се има причина за това- баща от около 25 г. в Италия, на 4г. в детска градина в Нетуно, Италия, със сестра на 12г италианка. Приятелките ще ме запомнят със събирания на вино и готвене на паста. Радвам се голяма част от тях за взели еталон за приготвяне на паста "ал денте" и с отношение към продуктите, приготовлението и комбинирането с различни сосове. Не случайно и бабите ми могат да приготвят лазаня, спагети с риба тон и да ръсят пармиджано отгоре. Тази рецепта не е типично италианска, а по скоро измислена импровизирана.
Паста с гуакамоле и филаделфия
Необходими продукти за 2 порции:
1/2 пакет спагети No 5 на Barilla
1бр. глава червен лук
2бр. малки домати
2бр. авокадо-хубаво узрели
1бр. кутия Филаделфия
3-4бр скилидки чесън
По желание се добавят чушки и малко лайм. Аз нямах и за това импровизирах с продуктите, които са ми налични :)
За вариант за 4 човека- всичко х2 :)))
Това са едни много бързи и лесни спагети.
В тенджера слагам вода да заври и през това приготвям продуктите.Доматите се обелват и нарязват на кубчета, червеният лук също, авокадото се изважда с лъжица и се намачква в купичка.Слагам спагетите да се сварят "ал денте", изцеждате и слагате малко зехтин да не се слепят.
В хубаво загрят тиган със зехтин се запържва за много малко време( 2-3 мин.в зависимост от силата на котлона) чесъна и червения лук.Добавям намачканото авокадо и филаделфията, стоплям за около 1 минута и добавям сварените спагети. Разбърквам добре върху котлона и го махам. Накрая поръсвам малко пармезан и сервирам.
Рецептата може да се изпълни и без запържване и затопляне, а да се добави гуакамоле върху сварена паста, както и веган вариант без филаделфия.
Buon appetito!
1 коментара
Must try this! <3
ReplyDelete