Есен...есен...цветна и красива

Friday, November 06, 2015


Много хора скърбят по лятото, мрънкат че идват по студени месеци, не се вглеждат в детайлите и не обръщат внимание на красивата страна на нещата. Есента е промяната, трансформацията и преминаване в друг цикъл. А това винаги е придружено с много красота и изящество на природата. Чувството да се разхождаш в парка и да падат листа около теб, да извадиш топлите есенни и цветни дрехи, да излезеш на терасата с дебели чорапи и пухено одеяло и да пиеш чай, да каниш приятели да си готвите в къщи, да смениш бялото вино с червено и светлата бира с тъмна. Човек сам може да си направи всичко да му е по приятно като добави капка въображение и с положителна нагласа да преминават топлите, а и студените есенни дни :)

 За това и един кратък списък за есенни дейности  лесни за изпълнение, които могат да направят есента много по вълшебна :
-Да си съберем есенни листа, кестени, шишарки, сухи клони и др. и да декорираме дома си.
-В топлите есенни дни да си направим пикник с приятели в парка, в някоя интересна местност, в гората и т.н. ( Тези дни аз, М. и приятели сме запланували именно това)
- Да си купим нещо за дома- ароматни свещи, нови възглавнички, рамка или свещник. ( В Джъмбо има изобилие от такива неща на достъпни цени)
-Да си купим хубави и различни чайове и да дегустираме с мед и коняк.
-Да си купим и изпечем тиква (Скоро и рецепта в блога с многоооо вкусна тиква)
-Да играем настолни игри с приятели в студените дни.
-Да си направим есенни снимки на нас или на нещата около нас.
-Каране на колело в неограничени количества.
-Да си купим нещо есенно и топло за обличане- нов пуловер или шал.
-Всяка неделя купуване на био продукти, сладкиши, зеленчуци от Фермерския пазар (Ще си оближете пръстите от нещата, които се предлагат)
-Да си направим печени ябълки.
-Няма нищо по добро от домашен горещ шоколад.
-Да живеят home made сандвичите, бургери и тортияс.
-Топли крем супи от почти каквото се сетим- праз, царевица, тиква, сладък картоф, гъби и т.н.
-Да си набележим близки места, на които не сме ходили и да си направим дневен есенен trip.
-Да си направим списък и касичка за подаръците за предстоящите празници
-Да постим или да си направим пречистване на организма.

Освен всичко това човек сам може да измисли какво да прави, какво му доставя удоволствие и как да прекара своята есен. Всеки има различни предпочитания и вкусове :)
Още много неща човек може да прави и аз / Alex D / заедно с моите момичета ще си ги правим хахаха. Имаме запланувани правене на мъфини с децата, събиране по женски на тортияс и вино, да си накупим платна и да рисуваме натюрморт у дома и още много други.
Есенните листа и тикви за декорация на дома

Чай, кестени, тиква, прегръдки...


Есен в града (in love)





Понякога дребните неща могат да бъдат толкова прекрасни

Рисуване на листа- за малки и големи


Есен изпълнена с любов
 И сега две бързи и много вкусни рецепти-една солена и една сладка..ммммм

Поширани яйца с авокадо върху хляб от лимец с моцарела


Необходими продукти :
4 яйца
4 филии хляб от лимец
1-2 бр. авокадо
5-6 бр. маслини каламата
1бр. моцарела
Около 50гр. кълнове от лимец и слънчоглед
рукола
горчица, зехтин, хималайска сол

Слагаме да заври вода в тенджера и след като е готова чукваме яйцата, но не от много високо, вътре в тенджерата. Варим в зависимост как ги обичаме- по рохки или по твърди. По- принцип за тази рецепта си отиват да са по рохки и ще им е достатъчно 3-4 мин. да се поварят. Препичаме филийките с малко изкисната моцарела. Добавяме пошираните яйца, върху тях резени авокадо, руколата, кълновете и отгоре добавяме горчицата с малко зехтин и хималайска сол. 
Рецептата е много лесна и гарантирано много вкусна!





Бонбони с ядки, сушени плодове, сусамов тахан и карамел


Необходими продукти :
50 гр. кашу
50 гр. орехи
50 гр. сусам
50 гр. сънчогледови семки
50 гр. фурми
50 гр. черни стафиди
50 гр сушени червени боровинки
50 гр. сушени ягоди
3-4 суп. лъжици био сусамов тахан
5-6 суп. лъжици кондензирано карамелено мляко (Аз купувам домашно приготвено от Фермерския пазар)
1 суп. лъжица сурово био какао

Начукваме или смиламе в чопър орехите и кашуто. Накисваме за няколко часа предо това сушените плодове. Смиламе фурмите със сусамовия тахан, ягодите и червените боровинки и добавяме и карамела. Добавяме накрая и цели накиснатите стафиди, сусама и слънчогледовото семе. Правим ги на топчета и овалваме в какао или сусам и охлаждаме, за да стегнат.
Всички ядки и сушени плодове могат да бъдат заменени с различни видове. Както и може да се консумира като сладкиш, да се сложи в чашки или бурканчета, а да не се прави на топки.







You Might Also Like

0 коментара

Like us on Facebook